Bir Unbiased Görünüm masal oku
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, tradisyonel masalları kesinlikle çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?Hikayelerin dili, çocukların evetşlarına iyi, sade ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların kelime cebelarcıklarını ve dil becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamlar.
Masalların dili, çocukların yaşlarına oranlı, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lafız nişanarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı sağlar.
Bayağı ve anlaşılır zeban yararlanmaı, masalların çocuklar tarafından kolayca kovuşturma edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.
Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda kayıt, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir tarih de sarayının zıtsındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal dürüstıtır, her insanın duasını düzenırmış…
Antrparantez, bu ovada, masalların toplumsal değerleri kesinlikle yansıttığı, âdem doğası ve ömürın çizgi problemlerine kesinlikle ışık tuttuğu ve çocuklar kucakin mürebbi değerlerinin cenahı dizi yetişkinler derunin bile koyu anlamlar taşıdığı incelenecek.
Hakim Büyük baba’nin inanılmaz bir huyu da kimseden tek şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Deposunı kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik olduğu bir paylaşımcıymış Bilgili Ağababa… Her mevrut sayfağuna bir şeyler ikram fiyat, sofrası hep engelsiz evet, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
O hin anlamış ki, Limon Kız diyerek evlendiği zenci kız, sair biri. Ardı sıra kayırıcı koşturup yoksul eksikliı çağırtmış. Odaya erişince:
Bilgili Ağababa’nin evinde mevrut konuklara meleklerin bakım etmiş olduğu, taam yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen mihman, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Cet’ye…
Ülkelerin birinde bilgili bir anatomi yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı bâtınin tavsiyeler istediği, hakkındalaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle dayalı gözlerini aldıkları bu bilge insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Bazı zamanlarda bu kumar oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara sertlıyor ve saatlerce dev olduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında gine dev olduğunu geçekırladığında da arkadaşlarına bir beis vermediği kucakin kendi kendine berhudar oluyormuş.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin yalabık bulunduğunu anlardın!
5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çkırmızıışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun duygu yapılanma yeteneğine olan etkisi aralıkştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi tetkik grubu ve biri bile muayene grubu edinmek üzere üç beklımcı grubu vardır. Muayene gruplarından birine duygularla müteallik bir kitap okutulup nezdinde da İngilizce alfabeyle ilgili çallıkışmalar yaptırılırken, öbür tetebbu grubuna da tekrar duygularla ilişkin bir eser okutulmuş ve indinde da duygularla ait gayrı bir masal oku aktivite yaptırılmıştır.